субота, 25. мај 2013.

Crveno i Žabasto, pa na Tufne

Desi se, ponekad, da otkrijem kombinaciju boja koja mi se toliko dopada, da prosto ne mogu da prestanem. Tako je sa ovim zelenim, plavookim žabama začuđenog i radoznalog pogleda, na crvenoj podlozi sa plavim tufnama. Nameravala sam da napravim samo ovu kuglicu... ali kada je izašla iz peći, toliko sam se zaljubila, sada sam morala da napravim malu seriju. 



A onda sam uvidela da su boje idealne za dodavanje srebrnih delova. Dizajn sa kuglice sam nastavila na srebru. Kao što možete da vidite, takođe je tufnato :) Srebrne delove sam, kao u uvek, izradila sama, tako sam dobila baš ono što sam i želela.

Zatim sam napravila i ove minđuše. Obruč od stakla, lupane alke od deblje, srebrne žice. Nnikad nisam napravila do sada lakše minđuše - uopšte se ne osećaju na ušima.


 Nakon toga, usledile su još jedne minđuše - male, malecke žabe na tubama. Udice od srebra sam oblikovala kao što sam radila nekad, u svojoj kolekciji minđuša davno, koja se zvala "Color and silver". 



 Onda sam shvatila da je srce savršen oblik za sledeći podvig. Kad sam videla gotov komad nakita, ovaj medaljon, nisam mogla da prestanem da ga gledam satima. Dopada mi se ta bajkovitost, koju sam dobila tako što sam nastavila srebrom oblik srca i malo uvila špic na jednu stranu. Opet mi je bilo logično da nastavim  tufnast dizajn sa stakla. Tufne su narandzaste. Učinilo mi se da bi plave tufne bile suviše upadljive za ono što sam htela da postignem. I nisam se prevarila :)




I opet sam morama da dovršim ovu mini kolekciju jos jednom omiljenom kombinacijom boja, iz DoTs minđuša. Patinirano srebro je dobar način da boje dodju do izražaja, naročito ovakve.


Tu se, nakon nekoliko dana, uvukao i pustinjski gušter sa žutim očima. Valjda mu dosadila jednoličnost :)


Sve ovo je trebalo da bude predstavljeno na današnjem Artishu , koji je zbog kišnog vremena odložen za sledeću nedelju, 2.juna. Dakle, čekamo vas na Starom trgu,u Ljubljani, sa još 50 kreativnih prijatelja :)

Do sledećeg kuckanja, 
Milica







1 коментар:

Handmade by GordanaL је рекао...

Već dugo pratim Vaš rad; zaista divni radovi. Koliko tu treba vještine i znanja, ne mogu ni da zamislim. A ova povezana kolekcija me zaista oduševila. Možda zato što sam zaista zaljubljenik u tačkice,a bome i u žabe. :D
Kombinacija boja je odlično uklopljena, nema nijedna stvar za koju sam pomislila da bi možda malo drugačije bilo bolje. Čestitam na trudu i mašti.