NAJAVA RADIONICA

Osnovne tehnike izrade nakita od srebrne gline + BONUS -20. i 21. april 2013, u Beogradu

Art Clay Silver ili srebrna glina je masa za modeliranje koja se sastoji iz mikronskih čestica čistog srebra, organskih, netoksičnih jedinjenja i vode. Oblikuje se kao glina, ali poštujući određena pravila. Nakon termičke obrade (na plinskoj ringli, brenerom ili u pećima), isparavaju organska jedinjenja i voda, a čestice srebra se sjedinjuju i dobijamo proizvod od čistog srebra.

Ovo je prva radionica u kojoj će učenici imati priliku da probaju novu formulu Art Clay, koja pruža dodatne mogućnosti modelovanja.

Učićemo kako da recikliramo srebrnu glinu, smirglamo poliramo i obrađujemo prvo kao glinu, a zatim i kao metal. Ućićemo, takodje, da patiniramo i još mnogo toga!!! Nakon ove radionice, vi ćete biti osposobljeni da se samostalno, kreativno izrazite u radu sa srebrnom glinom, bez peći, skupih alata, u toplini svog stana/kuće.

U cenu radionice su uključeni alati i materijali, kao i srebrna glina potrebna za rad. Takođe i srebrni delovi za nakit koji izradite. Alati ostaju vama za kasniju upotrebu.

Program radinice se sastoji od 4 projekta/komada nakita. Na slikama možete da pogledate primere i opise tehnika:
http://milicab.blogspot.com/p/uvodna-radionica.html

Pogledajte nakit koji su učenici izradili na prošlim uvodnim i specijalizovanim, naprednim radionicama:
http://www.flickr.com/photos/mbjewelry/sets/72157626908152154/

 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151599396250002.852555.141379715001&type=3


Više o meni/instruktoru, pročitajte ovde:
http://www.mimanera.eu/dizajnerka/


BONUS: Ovaj put, osim radionice, spremila sam iznenadjenje za novu grupu polaznika. Demonstraciju lemljenja, koristeći "silver paste". Pokazaću kako da sami napravite udice od srebrne žice i zalemite ih, kako da napravite veliku alku, head i eye pin i "bail" za svoj nakit i kako da im dodate teksture i oblike. Za ove tehnike, osim silver paste, potrebna vam je samo metalna podloga i čekić. 

Primeri ovakvog nakita:

Cena radionice je 215 eura.

Prijave se vrše tako što ćete poslati upit na craftart@siol.net i istog dana, biće vam poslat prijavni list, podaci za uplatu kotizacije i ostale informacije.
Prijave primamo do 1. aprila  2013.

Hvala na interesovanju,
Milica Bubanja


Odgovore na Vaša pitanja, dobićete na mail milicabubanja@gmail.com ili na telefon +38641357144