UVODNA RADIONICA

Ovo je uvodna radionica, na kojoj ćemo izraditi četiri komada nakita, upoznati se sa osnovnim tehnikama i materijalom  Art Clay Silver. 

Art Clay Silver ili srebrna glina je masa za modeliranje koja se sastoji iz mikronskih čestica čistog srebra, organskih, netoksičnih jedinjenja i vode. Oblikuje se kao glina, ali poštujući određena pravila. Nakon termičke obrade (na plinskoj ringli, brenerom ili u pećima), isparavaju organska jedinjenja i voda, a čestice srebra se sjedinjuju i dobijamo proizvod od čistog srebra. 

Učićemo kako da recikliramo srebrnu glinu, smirglamo poliramo i obrađujemo prvo kao glinu, a zatim i kao metal. Ućićemo, takodje, da patiniramo i još mnogo toga!!! 

U cenu radionice su uključeni alati i materijali, kao i srebrna glina potrebna za rad. Takođe i srebrni delovi za nakit koji izradite. Alati ostaju vama za kasniju upotrebu.

Program:

Klikom na svaku sliku, dobićete uvećane slike svakog projekta i opis.
Ako vas ivaj divan materijam zarazi, na raspolaganju su vam pet naprednih i specijalizovanih radionica, kao i sertifikovani Art Clay Silver kursevi. Informacije su postavljene u kategorijama. 

                                                                 *****************
Za sve dodatne informacije, prijave, pitanja i sugestije, 
pišite na craftart@siol.net

Pogledate Galeriju nakita sa prethodnih radionica i sertifikovanih kurseva