STONES and SILVER

Ova radionica je osmišljena kao potpuno zasebna celina. Primerena je za osobe koje nemaju iskustva u radu sa srebrnog glinom ili plemenitim metalima.Posevno bi mogla da bude zanimljiva za gemologe. Na ovoj radionici, koja traje dva puna dana (oko 12 -13 sati) napravićemo dva, tri komada nakita:

Prvi način postavljanja kabosona u srebrni ram uključuje izradu i dekoraciju podloge od srebrne gline i/ili isecanje oblika od srebne ploče. Nakon toga, dekorišemo podlogu i lemimo pljosnatu žicu za ram. Dobro zalemljena žica za podlogu treba da izgleda tako da prelaz, tj. lem, bude što manje vidljiv. To postižemo brušenjem i poliranjem.  Na fotografijama je prikazan prvi način postavljanja kamenja u ram.Drugi način dodavanja kamenja je primeren za sve oblike, naročito one asimetrične i neobrađeno kamenje. Ova tehnika uključuje izradu rama i pozadine od srebrne gline, bez lemljenja. Naučićemo kako da izradimo sigurne spojeve, da obradimo srebrnu glinu u prvoj i drugoj fazi (kao glinu i kao metal).
 

Nakit sa slika  se moji autorski radovi i oslikavaju u potpunosti i bez odstupanja nacin rada, kvalitet i nivo ove dvodnevne radionice.
 
Projekti koje ćemo izraditi, primereni su za pečenje brenerom i bez upotrebe peći, samim tim je rad dostupniji, bez velikog ulaganja. Vi ćete izabrati dva kamena kada se prijavite. U cenu radionice, biće ukljućeni svi alati i materijali (srebrna, pljosnata žica; srebrna glina, srebrne ploče, kamenje koje ste izabrali)

Napomena: ovakvi načini postavljenja kamenja su različiti po tehnici i materijalima koje koristimo na sertifikovanom kursu nivo 2. Tu su metode kojima ja izrađujem nakit i udružuju metalsmith i tehnike srebrne gline.Uljudno vabim učence iz Slovenije, ki so končali mojo uvodno delavnico.
Za vse informacije,  me lahko kontaktirate po mailu craftart@siol.net, ali na mobitel: 041357144