петак, 29. јун 2012.

Šumska Vila

Mozak mi je proključao na ovoj vrućini, zato neću pisati kilometarske postove :)

Mini kolekcija nakita čije slike možete da vidite, zove se "Šumska vila", i naravno, sve u u granama, sa teksturom lista, bojama i kamenjem u znaku prirode i sunca.

Kroz ove godine dizajniranja i izrade nakita, naučila sam, povremeno, da uživam u jednostavnosti.
Stvarno, kad sam ovaj prsten probala, stoji mnogo lepše od nekih sa mnogo više detalja. Izgleda da je tekstura oko burme, sa dodatkom lista i sunčanim, prirodnim citrinom, jako ženstvena. Još samo jedan detalj više i poremetila bi se ova fina granica.



Minjuše... obozavam ih, izgledaju prelepo u prirodi. To su, ustvari, duguljaste čaure. Spoljna strana je u znaku teksture lista, a unutra... najdublja, najzelenija šuma. Slučajno sam isekla jako dugačke žice (udice) i prvo sam bila ljuta zato što sam uništila jedno 5 cm srebrne žice, a onda se greška pretvorila u dugačke, krivudave "grane", koje se provlače kroz uvo i prelepo stoje iza uva, baš zato što su duže od samih čaura.

I najzad, bajkovit medaljon sa čuvenim citatom Walt Disney: "If you can dream it, you can do it."... samo da nas podseti da uvek i sve počinje od snova








Ako pratite moj rad, onda znate da se uvek vraćam motivima i teksturama iz prirode. Nepresušan izvor inspiracije. Deo nas samih, tamo gde sve počinje i čemu se sve vraća. Život. 

Do sledećeg pisanja,
Milica



4 коментара:

Kazimir Majorinc је рекао...

Vrlo dobro!

Sonja је рекао...

V živo vse skupaj zgleda še bolje. Teksture pridejo še bolj do izraza. Lepo te je bilo videt.

Tadeja је рекао...

Redovno pratim, uživam i divim se.
Sve je na svoj način lijepo, ali ovaj prvi prsten mi je stvarno ulovio oko! :)

Ana K. је рекао...

Milica, sem pregledala tvoj blog in tvoji izdelki so prečudoviti! Kapo dol!