недеља, 9. јануар 2011.

Takmičenje "ART CLAY ON MY WAY" - izvolite :)

TAKMIČENJE JE ODLOŽENO ZBOG NEDOVOLJNO PRIJAVLJENIH RADOVA I BIĆE AKTIVNO POSLE RADIONICA U SRBIJI.


Volite li izazove?




Sa velikim zadovoljstvom najavljujem kreativno takmičenje pod nazivom 


                            "ART CLAY ON MY WAY"


Tema je slobodna, ne želimo da sputavamo kreativnost. 
Ipak, neke smernice moramo da ispoštujemo, a to je:

1. Što manje pukotina, osim ako se radi o organskom dizajnu,
Savet: šmirglanje, pasta, šmirglanje, pasta, itd, itd, itd... dobra obrada dodaje vrednost i lepotu, pa tako i pokazuje koliko ste dobar majstor.

2. Kombinacije svih materijala su dozvoljene: sintetičko i prirodno kamenje, resin, staklo, drvo, drugi metali... Obratite paznju da kamenje bude dobro postavljeno u glinu, pod pravim uglom.

3. Može da bude patiniramo, nepatinirano, visok sjaj ili mat, scratchbrush  finish (izgreban metalnom četkom).

4. Bilo koji komad nakita dolazi u obzir, kao i funkcinialni umetnički predmeti.

5. Znate i sami da fotografije igraju veliku ulogu: slikajte pod prirodnim svetlom, iz više uglova ako je to potrebno, na jednobojnoj podlozi: bela, siva, crna, itd...

NAGRADE i NAČIN GLASANJA:

Odlučeno je da budu dve prve nagrade, ali će način glasanja biti različit. Jedan autor će biti izabran glasanjem koje će biti postavljeno na ovom blogu ili na Facebook strani, a drugog autora ćemo izabrati glasanjem ja i instruktorka Chiara iz Milana, koja je mene obučila, kao i većinu instruktora iz Španije i Italije. 

Rok počinje odmah, a završava se 14. februara 2011. Imate skoro pet nedelja, pa izvolite :) 15. februara počinje glasanje i trajaće 2 nedelje. Zatim na blogu objavljujem rezultate glasanja i šaljemo nagrade, JUPI!!!

Nagrade su jednake za oba pobednika:

50 grama Art Clay Silver (klikom na sliku možete pogledati i detaljniji opis, kao i vrednost proizvoda):
10 grama Art Clay Syringe za filigranske radove:
 Knjigu sa 144 strane "Metal Clay and Mixed Media Jewelry", koja je jedna od mojih omiljenih i koja će vam pomoću "step by step" tutorijala približiti tehnike kao što su polimerska glina, bojeni cement, resin, staklo, keramika, i još mnogo toga u kombinaciji sa srebrnom glinom.


Zahvaljujem italijanskom distributeru koji je pristao da me podrži u ovom kreativnom izazovu.

Napomena: Može da učestvuje bilo ko, bez obzira da li je savladao sam tehnike ili je kod mene ili nekog drugog pohađao kurs kod bilo kod instruktora. Nema ograničenja... samo pokažite šta znate :)

SLOVENSKI USTVARJALCI, ULJUDNO VABLJENI!!! ČE KAJ NE RAZUMETE, LAHKO POSTIRATE VAŠA VPRAŠANJA ALI ME KONTAKTIRATE NA MILICABUBANJA@GMAIL.COM

1 коментар:

Тања је рекао...

fantastično! :))