субота, 12. мај 2012.

Zapis posle dužeg vremena

Više od četiri meseca nisam pisala na mom blogu, koji sam do tada "negovala" prilično redovno. Ne mogu da kažem da postoji razlog za to, da nisam imala 10 minuta vremena da sednem i da postiram novosti o svom radu. Jednostavno, živela sam na drugoj frekvenciji. Od novembra, pa do sada, dogodilo se mnogo toga. Ali na kreativnom planu, dogodile su se boje u mom radu.



Za to vreme, nakit od srebrne gline, radila sam samo po poružbini, za ljude koji su se javljali mejlom. Održala sam radionicu u Beogradu "Osnovne tehnike izrade nakita od srebrne gline", sa čak deset zanimljivih i talentovanih žena. Dve napredne radionice  Srebrne gline i tradicionalnih tehnika obrade metala. Učestvovala na IHM sajmu u Minhenu, dva puta na slovenačkom Artishu.





Isprobala sam razne vrste i boje stakla i specijalne efekte, reakcije koje prate njihovu kombinaciju.  Zaljubila sam se u boje, u efekat dubine koji nastaje nanošenjem slojeva, jedan preko drugog. 


Uživala u stvaranju Bead Bird (ptica perlica), napravila skoro 20, koje sam većinom poklonila onima koji su me podržali na mom putu ka novim horizontima u boji. Saznala sam mnogo toga o sebi. Da sam izbacila iz sebe, prerasla dozu mraka i da uživam u izražavanju na jedna nov, lak i nasmejan način.  Počela sam da shvatam život kao priliku da se dobro zabavim. Staklo je nešto što je stiglo u pravo vreme da mi pomogne da prenesem svoje raspoloženje. I shvatila sam da nam se nove stvari pojeva uvek onda kada smo spremni za njih.


Izradila sam  kolekciju koja kombinuje moje dve ljubavi: srebro i staklo, pod nazivom DoTs! Ova kolekcija je divno prihvaćena. To je ujedno i najbolje prodavan nakit koji sam do sada napravila.


 


Šta je novo? Dok sam to sve radila, skicirala sam. U vozu, autu, za vreme pauze. Novi komadi od srebra, biće bajkoviti,  svedenih detalja, sa naglaskom na formi. Opet ću slaviti spontanost i balans.

A do tada, naviću alarm da me svake dve nedelje upozori da treba da dodam novi post na blogu. Jer, lako se zatvorim u svoj svet koji delim sa prijateljima i porodicom, u svoje kreativno utočište i zaboravim da bilo šta drugo postoji na ovom svetu.

Do sledećeg kuckanja,
Milica

2 коментара:

Sonja је рекао...

Pa si se le oglasila tudi tu :) Vesela sem barv, tako v nakitu kot življenju. Te moram prit kaj pogledat :)

Goge је рекао...

Jako mi se sviđa. boje su prekrasne. Nemam pojma kako se radi sa staklom, ali ti to radiš odlično.