четвртак, 23. јун 2011.

Second Swap Etsy Metal Clay Team

Ovih sam nedelja baš, baš zauzeta. Radim na projektima o kojima ću uskoro pisati, izrađujem privatne porudzbine, i naravno, još od februara mi stoji godišnji swap, drugi po redu, u glavi i nikako da nadjem vremena. Prosle sam godine napravila ova SRCA , koja sam posla još dugo radila po porudzbini. Ove godine, dok sam spremala naprednu  radionicu Glass and Silver , iskoristila sam priliku da napravim mnogo stakenih kamenčića u tehnici Discroic glass, da bih ih koristila povremeno, dodavala svom srebru.

Napraviti ove slatke i efektne stakliće nije teško, jednom kada naučite da sečete, kombinujete vrste stakla i postavite slojeve stakla ispravno. Evo jedan jako jednostavan tutorijal, ako nekoga zanima.

Kao što već rekoh, vremena je bilo jako malo za 18 privezaka, imala sam ideje i ideje, ali sam na kraju morala da se zadovoljim jednostavnim privescima. Tema je bila četiri godišnja doba, izabrala sam leto. I jako sam se obradovala što sam prethodno napravila kamenje od stakla, tako da sam dodala rustikalnim cvetićima, koje sam dodatno dekorisala istiskivanjem gline iz inejkcije. Baš sam se lepo i opušteno igrala :)

Meni jako znači ovaj swap zato što narednih par nedelja cupkam svako jutro, čekajući da mi poštar donese malo blago - priveske koji pripadaju meni od EMC tima. Osim toga, svak članica je ove godine izradila dva priveska, koji idu na Ebay aukciju. Mi smo, takođe, zajedničkim snagama, učestvovale, nakon razornih zemljotresa, u humanitarnoj pomoći Japanu. Ovakve akcije i odziv ljudi, čoveku vraćaju veru u ovaj svet.



Drago mi je da je kraj školske godine, pa očekujem da ću ovog leta imati više vremena za svoj rad. Mada, planirala sam i da odemo malo u prirodu, da se potpuno isključim... imam ja uvek puno planova... što se ne bi moglo reći i za vreme :)


Do sledećeg kuckanja,
Milica

3 коментара:

*gooocha* је рекао...

Jakie to ładne :)

Andjela је рекао...

Ovi cvetici su jedni od najlepsih handmade stvari koje sam videla u zadnje vreme :) Svaka cast!

Milica Bubanja је рекао...

Hvala :)