четвртак, 02. јун 2011.

Radionica KONSTRUKCIJA

Ovo je četvrta od ukupno pet naprednih radionica, i meni najdraža, zato što se veliki deo mog nakita zasniva upravo na konstruisanju i spajanju, od samog početka mog rada sa srebrnom glinom.

Konstukcije uključuju skup tehnika, pomoću kojih ćemo izraditi 3D komad nakita. Na ovoj radionici, izradićemo jedan komad nakita od 20 grama Art Clay Silver.

Zatvorena ili otvorena šuplja konstrukcija (okrugla, ovalna, četvrtasta, nepravilnog oblika, u obliku kućice, instrumenta, itd...) Na slikama se nalaze moji radovi koji uključuju ove tehnike, kao primeri onoga što ćemo učiti na ovoj radionici:Formu ćemo da dekorišemo motivima koji inače koristim pri dekoraciji svog nakita. Ova radionica je posebna po tome što će teorijski deo biti naglašen, da biste shvatili pojam skupljanja ploča različite debljine u jednom komadu nakita, da bismo izbegli deformisanje u toku termičke obrade i ostala neprijatna iznenadjenja, koja se mogu izbeći. Na ovoj radionici, prema vašim zeljama, takođe ćemo raditi i pokretne mehanizme.

Ova radionica će trajati ceo jedan dan, sa pauzom za ručak. Počećemo u 9 ujutru, da bismo imali vremena za skiciranje, izradu kalupa i šablona, koji su elementarni uspešno izrađene 3D forme. Ne mogu da preciziram kada ćemo završiti, ali savetujem da se dobro odmorite pre radionice, biće naporna, sa puno novih informacija.

Miminum učesnika je 3, a maksimum 5.

Pratite moj blog, uskoro ću objaviti datume i mesto održavanja.


Uljudno vabim učence iz Slovenije, ki so končali mojo uvodno delavnico.
Za vse informacije,  me lahko kontaktirate po mailu craftart@siol.net, ali na mobitel: 041357144Нема коментара: