недеља, 8. мај 2011.

GLASS on your SILVER


Za vas, nakon ekspertimenanja sa staklom i srebrom, prošla sam sve tehnike i materijale koji uključuju kombinaciju srebra i stakla. Podučena uspelim (a bogami i propalim :)) projektima pripremila sam radionicu: 

GLASS on your SILVER 
Ova radionica podrazumeva da ste upoznati ili sa osnovnim tehnikama izrade nakita od srebrne gline ili da imate iskustvo sa fuzijom stakla, obzirom da se radi o naprednoj radionici, koja uključuje skup tehnika. Ako ste zainteresovani za moju radionicu "Osnovne tehnike izrade nakita od srebrne gline", kontaktirajte me na craftart@siol.net

Umetnici koji se bave fuzijom stakla, koji žele da dodaju srebrnu glinu (Art Clay Silver) svojim kreacijama, dobrodošli!!! 

Umetnici koji se bave izradom nakita od srebrne gline, koji imaju početno iskustvo, takođe su dobrodošli da daju novu dimenziju svom nakitu kroz staklo. 

PROGRAM RADIONICE:

Prvo ćemo zajedno skicirati projekte po vašem dizajnu i tu ćemo prodiskutovati o svim mogućim kombinacijama. Nije svaki proizvod Art Clay Silver primeren za svaki način dekoracije, pa ću vas teorijski uvesti u njihovu primenu. 

Izradićemo tri komada stakla i to ovako:

 -Prvu fuziju ćemo uraditi za neki budući projekat od stakla, koji ćete samostalno uraditi jednog dana.
Nakon fuzije, dekorisaćemo stekleni kamen tehnikom Sgrafitto ili istiskivanjem srebrne gline iz šprica.

-Drugi komad (druga fuzija) će biti medaljon od stakla koji će samostalno da "visi" na lancu. Dodavaćemo tokom fuzije žicu ili delove za nakit od srebra između slojeva (ovaj je deo bitan, zato što ćemo saznati na koje boje stakla, podloge, možemo da dodajemo gotove srebne delove da se staklo ne uništi ili ne promeni boju) i zatim ćemo to dekorisati  Art Clay injekcijom, papirom, ACS Overlay, itd...

-Treći komad stakla ćemo uramiti srebrom. Naučićemo kako da napravimo ram, da ga dodatno dekorišemo, da pravimo potpune ili samo ramove sa jedne strane stakla (po izboru), sa teksturom ili bez, patinirane ili svetle. Sve dekoracije, crtanje po staklu koje ću vam predstaviti, ne zahtevaju šablone, pa ćete biti u stanju da  rad kompletno prilagodite svom dizajnu, u cilju autentične kreacije.

Tehnike fuzije stakla koje ćemo proći:
-Sečenje stakla
-Čišćenje
-Teorijski deo o kompatibilnosti stakla(COE ili Coefficient of Expansion).
-Vrste stakla sa kojima ćemo da radimo: mat i prozirno, Dichroic, Konfetti, Lomljeno staklo (prah).
-Fuzija
-Priprema za rad sa srebrnom glinom
-Dekorisanje srebrnom glinom
-Drugo pečenje
-Završna obrada

Najbolji deo ove radionice je što vam za fuziju stakla nije potrebna peć! Ako želite da nastavite sa fuzijom, možete da poručite Fusing Fun kontejner, u kome ćete proces fuzije izvršiti u vašoj mikrotalasnoj rerni. 

Da bi sve bilo jasnije, pogledajte tehnike na sledećim slikama:




Medaljoni sa slika  se moji autorski radovi i oslikavaju u potpunosti i bez odstupanja nacin rada, kvalitet i nivo ove dvodnevne radionice.

Ovim putem, žalim da zahvalim svoj podršci, informacijama i online pomoći koju sam dobila od Chiare Beoni, italijanske umetnice sa dugogodišnjim iskustvom u fuziji stakla i lampwork tehnici, a koja mi je pomogla da zavolim staklo i shvatim njegove prelepe mogućnosti. "Gracias, Chiara, por contestar todas mis preguntas, por estar a mi lado en cada experimento y en cada momento!"

Takođe, hvala višestruko nagrađenoj umetnici iz Finske, Astari G. Swatantri, koja nam je u Pragu pokazala predivnu Sgrafitto tehniku prilagođenu za srebrnu glinu, koju sam ranije poznavala u svom radu sa keramikom.

Vreme trajanja radionice su dva dana. Prvi dan se bavimo fuzijom stakla i pečenjem, drugi dan dekorišemo srebnom glinom i pečemo. Sva vaša pitanja, prijave, šaljite na mail craftart@siol.net

Uljudno vabim učence iz Slovenije, ki so končali mojo uvodno delavnico.
Za vse informacije,  me lahko kontaktirate po mailu craftart@siol.net, ali na mobitel: 041357144

1 коментар:

DT је рекао...

Carice, ovo je FENOMENALNO ! ! ! ! ! !