недеља, 8. мај 2011.

COLOR your SILVER

Ovog leta, pripremila sam za vas sa puno predanosti i želje da obojimo leto: 


Radionicu "COLOR YOUR SILVER". To je napredna radionica, koju preporučujem posle završene uvodne radionice ili samostalnog rada u kome su savladane osnovne tehnike. Na ovoj radionici neću objašnjavati kako se reciklira, kondicionira, kako se seče srebrna glina, razvlače ploče, utiskuju teksture, smirgla, polira, patinira itd...  ako nemate baš nikakvog iskustva u radu sa srebrnom glinom, preporučujem "Osnovne tehnike izrade nakita od srebrne gline"

Na ovoj radionici, radićemo medaljon koji ima dve strane. Prvo ćemo skicirati, konstruisati dvostranski medaljon i napravićemo ram i tubu.

Jednu stranu medaljona radićemo u tehnici Cloisonne enameling, ali prilagođenoj za srebrnu glinu (Art Clay Silver). Koristićemo hladne emajle dodavanje boja. Prvo ćemo skicirati motiv, preneti ga na srebrnu glinu, zatim naprednom i veoma preciznom tehnikom istiskivanja srebrne gline iz šprica, napravićemo ramove u koje ćemo ulivati hladne emajle. Hladni emajli biće vam predstavljeni na različite načine i biće reč o različitim vrstama, načina sušenja i obrade.




Druga strana medaljona je tehnika ubacivanja resina (dvokomponentne silikonske smole) ispod uzoraka od srebrne gline. Ovde ćemo se skoncentrisati na sečenje preciznih uzoraka od srebrne gline, obrade i kako da napravimo jaku konstrukciju. Zatim ćemo ulivati resin ispod površine od srebrne gline. Biće reči o vrsti resina, markama koje su pogodne za srebrnu glinu, a posebnu tehniku "Otvoreno ulivanje", predstaviću vam putem demonstracije, kroz moje komade nakita.


Medaljon sa slike je moj autorski rad i oslikava u potpunosti i bez odstupanja nacin rada, kvalitet i nivo ove jednodnevne radionice.

Vreme trajanja radionice je jedan ceo dan, što znači  oko 7, 8 sati sa pauzom za ručak. Sva vaša pitanja, prijave, šaljite na mail craftart@siol.net

Uljudno vabim učence iz Slovenije, ki so končali mojo uvodno delavnico.
Za vse informacije,  me lahko kontaktirate po mailu craftart@siol.net, ali na mobitel: 041357144

Нема коментара: