петак, 11. март 2011.

IV i V radionica izrade nakita od srebrne gline - Izveštaj

Sa malim zakašnjenjem, sledi izveštaj o radionicama koje sam održala u Beogradu i Novom Sadu, "Osnovne tehnike izrade nakita od srebrne gline". Kad sam se vratila u Ljubljanu, dobila sam virozu i upalu sinusa, tako da mi je bio potreban mali predah. Vec u Novom Sadu, osetila sam kako viroza preti da me savlada, međutim, rekla sam sebi "Milice, možeš da se razboliš kad se vratiš u Ljubljanu, sada ne!" Tako je i bilo :)

Prva radionica u Beogradu, održana u NU Božidar Adzija, sa manje polaznika, bila mi je napornija nego prethodna. Posle sam shvatila i zašto: polaznici u bili jako radoznali :) Neki su bili pravi štreberi koji su sledili moja uputstva i radili onako kako sam osmislila, medjutim, drugi su se otisnuli odmah u svoja mora. Moram da kazem da sam ja sama kao učenik veliki štreber, a kreativnost izražavam posle naučene tehnike, uz samostalni rad, ali razumem i ljude kojima je dosadno da rade striktno po uputstvima. Svi smo na svoj način kreativni, samo su nam putevi učenja drugačiji.

Pogledajte četiri projekta koja smo radili:

Neko je slikao zajedničku fotografiju, i jos mnogo fotografija na ovoj radionici u Beogradu, pa bih vas molila da mi posaljete te slike da ih dodam ovde.


Otišla sam jako zadovoljna u Novi Sad, svi komadi nakita su uspeli!!! U Novom Sadu sam imala 4 dana Basic sertifikovani kurs sa četiri polaznice, ali o tome ću posebno kad sredim slike i još neke formalnosti. Zatim je usledila najveselija radionica koju sam do tada održala :) Toliko vesela da sam mislila da me niko ne sluša i da će svi u jednom trenutku ustati i početi da igraju ili još gore, da će otvoriti ovaj skupocen materijal i početi da rade po svome :) Međutim, ovo je dokaz da uz ne tako jaku disciplinu i uz opuštenu atmosferu može da se uči  i radi i eto, šta da kažem, pogledajte slike:



Na kraju, grupa mi je priredila veliko iznenađenje svojim pismenim komentarima, koja moram da postavim, makar bila proglašena blogerom hvalisavcem godine :)





Ove sam komentare citala kad sam došla kući i zaista su me dirnuli. Drago mi je kada ljudi osećaju da su dobili dovoljno, da im se kurs isplatio i materijalno i vremenski i da će zadržati ovo iskustvo u jednoj posebnoj fioci u svom sećanju. I nadam se da sam sve dovoljno zarazila izradom nakita od srebrne gline :)

Toliko za sada. 

Takođe, mnogo bi mi značilo kada bi i ostali polaznici, ovi iz Beograda, postirali komentare na ovoj temi, bilo da su pozitivni ili negativni, o tome kako su doziveli ovu radionicu, da li je način savlađivanja tehnika jasan, itd, itd...


Još jednom hvala svima, divni ste bili!!! A sada zajedno zaplivajte, radite na dopuni znanja, nemojte da zapustite stečeno znanje.

Milica Bubanja


2 коментара:

Rada Danilovic је рекао...

Milice pretpostavila sam da te je nešto krupno sprečilo da napraviš osvrt na radionice koje su prošle...Divno je bilo i nadam se da ćemo se opet družiti : )...

Unknown је рекао...

milice, ovo je bilo jedno divno iskustvo. Uzivala sam u beogradskoj radionici. Moram pohvaliti NS, nevidjeno su kreativni, koliko vidim iz slika!!
Smrc..mi ostadosmo u bledom secanju..streberi hihi.. :)
Sada cekam materijal, pa da se bacim na svoje projekte..jedva cekam!!!