субота, 22. мај 2010.

Moja radionica .... Moja delavnica

Pre dve godine, dozidali smo terasu koju sam pretvorila u moju radionicu :) Malo, ali idealno mesto za rad, s obzirom da dobijam ogromnu kolicinu prirodnog svetla! Preko velikog PVC staklenog zida imam venecijanere, tako da mogu lepo da kontrolišem svetlost. Sa jedne strane imam klizna vrata koja vode u malo dvorište, tako da je zimi odlično za provetravanje kada koristim hemijska sredstva ili pečem srebro sa glinom od plute, a letnje večeri provodim uz dobru muziku i potpuno otvorena vrata.


Ovo je sto na kome nastaje moj nakit. Primetićete da nisam baš najuredniji tip, ali s obzirom da imam obavezu da čistim iza tri muškarca, onda ćete svakako razumeti zašto mi je potrebno da budem opuštena u mom malom raju :) Verujte da je ovo jedno od čistijih i urednijih stanja, kad sam procesu rada, sve to liči na dzunglu u kojoj se samo ja snalazim.


Ipak, u celom tom kreativnom neredu, volim da imam lepo sortirane materijale, kako mi potraga u sred posla ne bi oduzimala vreme i energiju.


Ova polica je pravo blago, napravljena u boji koja u meni budi kreativnu energiju, a materijali su poređani po grupama.


I konačno, sa druge strane je sto koji je dugačak 190cm, na njemu su peć, UV lampa, light box za slikanje, tumbler (bubanj za poliranje srebra) i naravno, laptop. Na polici iznad se nalazi štampač, do njega se trenutno suše sapuni koje je moja kuma Aleksandra napravila i koje sam uzela kad sam bila u Beogradu, pre tronedeljnog prirodnog procesa sušenja. Više o predivnoj harmoniji mirisa za dušu i telo pročitajte OVDE 
Zatim, tu su fascikle sa računima i dokumentima od firme, koverte, kutije za nakit i najbitnije: DVD kursevi  i knjige o izradi nakita od stakla, keramike, srebrne gline. 

Kada imam radionicu, sve to ide dole i dobijamo veliku površinu za rad.
Ovaj plastični plakar je mesto gde čuvam stvari koje ne koristim često, zatim materijale koji ne smeju da budu u dodiru sa UV zracima, alate za peć i ostalo... Do nje se nalazi pravi vašar koji planiram da izbacim i da postavim plakar za izlaganje nakita sa ugrađenim svetlima... :)

I evo još jednm izbliza, iz drugog ugla:
Radionica još nije potpuno završena, pa polako radim na organizaciji... najbolje je raditi po fazama, onda zaista znate šta vam treba i nedostaje. Naravno da mi nedostaje jos nekoliko kvadrata, ali i ovako mali prostor može sasvim pristojno da se opremi.


I za kraj, zaista bih volela da pogledam slike i pročitam o tome gde vi stvarate vaše čarolije, pa se nadam da ćete o tome pisati na vašim blogovima i dozvoliti mi da budem vaš virtualni gost :))





5 коментара:

Ivanina mala radionica је рекао...

Radionica je odlicna ...zaista ...najvise mi se dopada ta velika kolicina prirodnog svetla koja celu radionicu obasjava ... moj radni sto je ogroman ali i pretrpan i zudim za svojim samo prostorom gde mi niko nece ulaziti i pipkati po perlicama i alatu ...nadam se ovog leta da cu moci i ja da se pohvalim svojom radionicom ...tvoja je prava inspiracija ...

draw је рекао...

PRELEPO MESTO ZA RAD!!! Boje kao kod mene u stanu tako da mi je potpuno jasno zasto si moj izbor i favorit kada je nakit u pitanju... U nadi da cu i ja jednog dana imati tako veste ruke u svojoj radionici, veliki pozdrav iz NS!!!! I volela bih da me sto pre posetis :)

zabica67 је рекао...

Vrlo uredan prostor za rad. Sve posloženo i organizirano. I stvarno mnogo dnevnog svijetla, što je neprocenljivo!

Nena3110 је рекао...

Hvala ti što si nam ovo pokazala.
Ja, na žalost nemam prostor za rad, i postoji na mom blogu jedan od starih članaka o tome kako izgleda kad ja radim, no, iz ovoga što si nam napisala mozemo po nesto nauciti, i namanji prostor se moze organizovati bolje i preglednije.

Анониман је рекао...

Imamo tri zajedničke stvari u radionici - šoljicu za kafu, Skubi Du igračku (pardon - Nindža kornjaču!) i VAŠAR :-DDD