уторак, 19. април 2011.

Masters Registry - A2

Konačno sam odvojila vreme da započnem prvi od 50 projekata za upis u Masters Registry.
O tome sam pisala krajem novembra prošle godine, kad sam sam se i upisala. Međutim, imala sam zaista mnogo obaveza, tako da nisam uspevala da se skoncentrišem na projekte koji zahtevaju punu pažnju. 

Uglavnom, odlučila sam da moj prvi rad bude A2, iz Konstrukcija
Nikad pre nisam radila konstrukciju ovog oblika i morala sam prvo da napravim plan rada. Prvo sam od polimerske gline napravila konus, koji je morao da bude potpuno savršen. I najsitnija deformacija, koju tesko vidimo golim okom, mogla je da utiče drastično na konacni rezultat. Uvek sam imala u mislima da će taj rad pregledati grupa pravih majstora svog zanata, koji će uočiti sve nedostatke. I tako, oko konusa od polimerske mase, formirala sam i oblik od srebrne gline, a onda i drugi. Kad sam ih spojila, uvidela sam da ce tu biti jako mnogo šmirglanja. Naime, konus mora da bude toliko perfektan da kada ga zarotiramo na sve strane, oba dela spojena moraju savršeno da se uklope i da ništa, ni za pola milimetra, ne štrči. Tada sam shvatila i zasto su bas taj oblik izabrali. Nakon toga, počela sam da dekorišem perlu. Ornamenti koje vidite, rađeni su potpuno ručno zato što zadatak zabranjuje korišćenje gotovih tekstura i kalupa. Linije sam uradila istiskanjem gline iz injekcije, a cvetove i lišće ručno, laticu po laticu, i list po list. Mnogo sam naučila iz ovog projekta, a to je da ja i najsitnije detalje moguće uraditi precizno jednom kada se nađe pravi način rada. 

Stala sam, ovaj put, u pravo vreme da moja perla ne izgleda kitnjasto. Inače, ovo je za mene veliki napredak, s obzirom da toliko volim da radim, pa se često desi da se zanesem i da to na kraju ispadne prenatrpano :)

Evo je moja perla, a otvoriću i posebnu kategoriju na blogu gde su da postavljam slike svojih radova za Masters Registry. Ovde možete da pogledate i druge radove.



Započela sam i projekt A3, iz Konstrukcija, pa se nadam da ću opet imati par dana bez obaveza uskoro da ostvarim svoju ideju.  Uglavnom, biću zadovoljna ako do kraja godine budem uradila prvi deo, 10 projekata i posaljem ih za upis u Masters Registry I.

Pozdrav do sledećeg pisanja,
Milica

1 коментар:

Rada је рекао...

divno, Milice, savršeno!