уторак, 14. децембар 2010.

Nešto najslađe :)

Sve je počelo tako što sam pravila jedan poseban poklon za posebnu bebu. Htela sam mami da poklonim nešto što ce sačuvati zauvek u srebru uspomene na njenu bebu, nešto što će moći da joj pokloni jednog dana kada bude porasla. Ja bih baš volela da su moji roditelji meni ovako nešto poklonili, čuvala bih to kao dragocenu uspomenu na moje detinjstvo. Dugo sam razmisljala sta bi to moglo da bude. Ideju sam dobila sa engleskih sajtova, gde je ovakav tip zapisa u srebru jako tražen. Zato sam je zamolila da mi posalje otiske stopala svoje devojcice...



...i ugravirala ih u srebro. Zar nisu preslatke? Malo mi je nedostajalo da pojedem ovo srce :)


Zatim sam odlučila da napravim za sebe jednu posebnu ogrlicu, sa otiskom prsta mog malog sina. Najlakše mi je bilo da utisnem prst direktno u srebrno, dok je u glinastom obliku, ali htela sam da napravim eksperiment koji bi dokazao da ulivanjem u kalup mogu da se ocrtaju fini detalji otiska prsta i tako ponudim ljudima koji zele da mi posalju poštom otisak prsta. Tako sam i uradila. Napravila sam probe sa čak deset različitih masa i sredstava za ulivanje i na kraju pronašla pravu kombinaciju.  


Najbolje je to što na ovakav način mogu da se ugraviraju ne samo otisci stopala i prsta, nego i celih šaka. Recimo, divno je preneti na srebro neki poseban dečiji crtež, datum rodjenja, u svim mogućim oblicima i veličinama. Oni se mogu nositi na narukvici, ogrici ili kao privezak za ključeve. S obzirom da sam prezadovoljna ovim što sam uradila, postaviću ovakav nakit u moju redovnu ponudu... samo da još smislim naziv za ovu kolekciju koju sam izradila, kao nikad do sada, sa toliko pozitivne energije i osećala neverovatnu povezanost sa svojim detinjstvom.

Nadam se da se i vama dopada.

Pozdrav,
Milica

8 коментара:

heklica је рекао...

Fantastična ideja! I još bolja izvedba!

Sonja је рекао...

Hecno, pa ravno včeraj sem premišljevala, da bi imela srebrn obesek s hčerinim prstnim odtisom :)
Super darilce in me veseli, da boš to imela v ponudbi.

PiaThePie је рекао...

wiiiiiiiiiii!!!! jaz sem bila pa priča njegovemu nastanku.... zelo, zelo sem vesela!! prelep je, milica!

Jana је рекао...

Uau, fantastično! Neprecenljivi spomini.

K је рекао...

Ideja za ime serije: Odtisi v času.

Uršula је рекао...

Zeloooo zelo lepo. Krasen spomin.

Berni pletenine је рекао...

Enkratna ideja. Okras in spomin. Super.

Berni pletenine је рекао...

Enkratno! Okras in spomin. Super.