уторак, 23. новембар 2010.

100 okruglo + Najava radionica u Beogradu

Danas je veliki dan za mene kao instruktora.
Sinoć sam ispratila 100-tog polaznika moje radionice "Izrada nakita od srebrne gline"!!!

58 osoba iz Slovenije
32 osobe iz Srbije
4 osobe iz Makedonije
4 osobe iz Hrvatske
2 osobe iz BiH


Ne možete da zamislite koliko cenim što mi je ovoliko ljudi, za samo godinu ipo dana, poklonilo svoje poverenje. Neki su čak iz drugih država došli u Sloveniju na privatne časove. Neki od njih već uveliko oblikuju nakit od srebrne gline, uspešno predstavljaju i prodaju svoju liniju nakita. 

Ovom prilikom, želim da najavim i tehniku koja će biti zanimljiva keramičarima:
Oslikavanje keramike i porcelana srebrom, kao i  kombinovanje ova dva materijala.
Prvi eksperimenti urađeni su pre više od godinu dana, u saradnji sa Mihajlom Petrovićem, dipl. dizajnerom keramike i jednim od organizatora Bijenala keramike.

Tehnika je predstavljena na 15. Bijenalu keramike u Boegradu   
a ja sam bila jedna od predavača na ovom jedinstvenom događaju. 

Krajem januara i početkom februara, organizovaću niz radionica u Beogradu:

1. Prvi deo prvog stepena sertifikovanih diploma ACS (pozvani su svi početnici!)

2. Drugi deo prvog stepena (pozvani su oni koji su uspešno izradili nakit sa prvog dela prvog stepena) Posle ovog nivoa, dobijate prvi zvanični sertifikat. Kako ćete ga iskoristiti, to zavisi od vas. Da napomenem: uz dozvolu Aide i mog dobavljača iz Milana, obezbeđena je nabavka materijala, uz popust od 20% za sve polaznike. Diplome su zvanično validne svuda u svetu i gde god da zivite, uz priloženu diplomu ćete ostvariti popust koji nudi zastupnik te regije.

3. Keam Boo - aplikacija 24K zlatne folije na srebro (pozvani su svi koji su uspešno izradili nakit sa prvog dela prvog stepena) Ova se tehnika se uči i na Advanced nivou sertifikovanih kurseva, ali samo na ravnoj površini, bez teksture. Na mojoj radionici ćete naučiti i kako izgleda fuzija srebra i zlatne folije na podlozi sa teksturom. Tehniku sam sama razradila, kroz eksperimente, vodeći se uputstvima Celie Fago, najpoznatijeg imena u ovoj tehnici. Međutim, kako su nam skupi alati i način zagrevanja nedostupni, modifikovala sam tehniku na jednostavan, mnogo pristupačniji i jeftiniji  način. Takođe, učicemo i kako da sami pravimo pečate i teksture.

4. Već pomenuta tehnika oslikavanja, glaziranja i dodavanja proizvoda ACS na porcelan i keramiku.  Tehnika je, takođe, proizvod mojih eksperimenata, posebno zanimljiva za umetnike koji se bave keramikom i porcelanom.  Da naglasim da kurs vodi osoba (tj. ja!) koja je prosla obuku iz umetničke keramike u Manakovoj kući, pod mentorstvom prof. Antonije Dragutinovic, i izrade nakita od porcelana, u Ljubljani, u ateljeu umetnice Nike Stupice. 


Ovim sam htela, osim sertifikovanih kurseva i kao sertifikovani instruktor, da dodam i one radionice koji su proizvod mog rada i usavršavanja na polju kombinovanja tehnika i materijala. Uskoro ću postaviti fotografije ovih tehnika i svih projekata, kao i detaljnije informacije. 

Napomena: za sve tehnike i kurseve koje vodim, postavljem isključivo fotografije mojih, autorskih radova.


Hvala :)





4 коментара:

Анониман је рекао...

Svaka cast!
Volela bih da je vise ovako posvecenih umetnika sposobnih da prenesu znanje........istina je Milice,tvoj rad govori vise od hiljadu reci,iskreno ti se divim,BRAVO!

Rada Danilovic је рекао...

Čestitam!Pratim tvoj rad od samog početka jer si uvek imala nešto novo da pokažeš i podeliš ...tvoja upornost i posvećenost mi daje još jači motiv da ustrajem i ja u svojoj ideji...

Donda је рекао...

Cestitke i od mene Milice!

Mali tim kreativaca је рекао...

Draga Milice, mozes li da mi das info oko mesta gde ce se odrzavati radionica za pocetnike, koja je cena i termini desavanja kursa. Posto imam malog decaka bitno mi je da mi termini budu na ruku. Hvala
Svaka cast na blogu i tvojoj kreativnosti.